Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از آئین های سنتی، شب یلدا بلندترین شب سال است که در این شب همه دور هم جمع می شوند اما گاهی هزینه های زیادی صرف این شب می شود در حالی که با کمی قناعت از هزینه های سرسام آور این شب می توان افراد نیازمند را هم شاد کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ و به نقل از بازتاب بروجرد آخرین روزهای پاییز به سرعت در حال گذر است، صدای پای زمستان با سرد شدن هوا و ریختنن برگ درختان شنیده می شود، زمستان کم کم از راه می رسد تنها چهار روز تا رسیدن زمستان باقی مانده، زمستانی که با پوشیدن لباس سفید بر تن زمین، زیبایی دو چندانی را در طبیعت به نمایش می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما رسیدن فصل زمستان هر ساله با آئینی خاص و سنتی همراه است، شب یلدا بلندترین شب سال که این شب با مراسم و جشنی برگزار می شود و خانواده ها دور هم جمع می شوند و از خاطرات می گویند و چند ساعتی با لبخند و شادی در کنار هم این شب بلند را سپری می کنند.

 

امروزه وقتی اسم شب یلدا می آید، مادر بزرگها و پدربزرگها به یاد شب های یلدایی می افتند که با صمیمت همه خانواده در خانه بزرگترین فرد فامیل جمع می شدند، دور کرسی داغ می نشستند، قصه گوش می دادند، خاطرات را تعریف می کردند و کودکان هم مشغول بازی های شاد و کودکانه بودند.

اما این روزها به لطف گوشی های هوشمند، تلگرام و اینستاگرام همه در کمال سکوت خیره به گوشی شده و منتظر ارسال و یا دریافت پیام، عکس و فیلم هستند، انگار مسابقه ای در میان است تا هر کسی عکس های بهتری از میز شب یلدا با تزئینات خاص را در پروفایل و یا اینستاگرام بگذارد.

 

متاسفانه چشم و همچشمی سبب شده تا بسیاری از آداب و رسوم و آئین های سنتی تحت تاثیر قرار بگیرند به طوری که برای برگزاری شب یلدا باید هزینه هایی سرسام آوری خرج شود تا چند خانواده دور هم باشند، به قول خودشان باید سنگ تمام بگذارند و نشان دهند شب یلدای آنها بهتر برگزار شده است.

 

اما در اطراف ما نیازمندانی هستند که چندان دل خوشی از شب یلدا ندارند، افرادی که رسیدن این شب فقط برایشان شرمندگی را به دنبال دارد، آری خانواده هایی که دستشان تنگ است و به سختی امورات زندگی می کنند و آرزو دارند تا این شب به سرعت بگذرد تا بیش از این شرمنده خانواده نشوند.

این روزها همه در تب و تاب خریدن میوه، آجیل، شیرینی و دیگر تنقلات شب یلدا هستند و برنامه ریزی شده تا دور هم باشند، برایشان فرقی نمی کند آجیل کیلویی 40 هزار تومان باشد یا 50 هزار تومان،به فکر خریدن بهترین مواد خوراکی این شب هستند در حالی که کودکان کار و یا نیازمندان زیادی فقط حسرت می خورند، در حسرت یک شب یلدا، نه آنقدر تجملاتی بلکه فقط بتوانند با کمی شیرینی و میوه چند لحظه بیشتر لبخند بزنند.

 

دیده می شود برای رسیدن شب یلدا گاهی آنقدر هزینه های فراوان و سرسام آوری می شود که با کمی قناعت و فکر کردن به نیازمندان می توانیم آنها را در این شب زیبا با مهربانی و لبخند همراهی کنیم تا این نیازمندان هم در کنار خانواده خوش باشند.

 

به جای مسابقه برای بهترین پروفایل و بهترین و گران ترین میوه و شیرینی می توان کمی از هزینه ها را خلاصه کرد تا در کنار ما خانواده های بیشتری هم شاد باشند، به جای چند مدل ژله درست کردن، چند جور آجیل و شیرینی، شکلات و خوراکی، کیک و تنقلات و یا چند مدل غذا برای شام، می توان نیازمندان هم در این شب سهیم باشند.

 

در ادامه "امین روشن پور" کارشناس جامعه شناسی در گفت و گو با بازتاب بروجرد گفت: از زمان های گذشته تا کنون آداب و رسومی بوده که هنوز هم برگزار می شوند، گاهی این آداب و رسوم با کمی تفاوت برگزار می شود و به دلیل مدرن بودن و بروز شدن این آئین با تغییراتی اندک برگزار می گردد.

وی اضافه کرد: شب یلدا در گذشته به معنای دور هم بودن بوده است تا همه اعضای فامیل در بلندترین شب سال کنار هم باشند و با خاطرات و گفتگو این شب را سپری کنند اما شاهدیم که طی سالها، پای چشم و همچشمی هم به این مراسم باز شده و سبب شده تا گاهی خانواده ها به دلیل هزینه های بالا از دور هم جمع شدن پشیمان شوند.

 

روش پور اظهار داشت: متاسفانه گاهی برخی از افراد خوشبختی را در مصرف گرایی می بینند به طوری که هر چه فرد بیشتر مواد غذایی، خوراکی، پوشاک را مصرف کند خوشبخت تر است در حالی که این مصرف گرایی و گاهی هم اسراف است.

این جامعه شناس افزود: در احادیث کمک به همنوع و نیازمندان بسیار سفارش شده و افراد می توانند به جای ریخت و پاش های بی اندازه و اسراف در این شب، به نیازمندان هم کمی کمک کنند تا همه از این شب استفاده نمایند.

 

وی به شبکه های اجتماعی هم اشاره ای کرد و گفت: در گذشته در شب یلدا همه صحبت می کردند و قصه می گفتند اما امروزه در شب یلدا گفتگوها بسیار کاهش یافته در حالی که ممکن است همه در کنار هم باشند اما در حقیقت از هم دور بوده و نمی توانند از این شب لذت را ببرند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۳۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز با نیما: ختده سرد

 خنده سرد      صبحگاهان که بسته می ماند   ماهی آبنوس در زنجیر   دم طاووس پر افشاند   روی این بام تن بشسته ز قیر   ***********   چهره سازان این سرای درشت،   رنگدانها گرفته اند به کف.   می شتابد ددی شکافته پشت،   بر سر موجهای همچو صدف.   خنده ها می کنند از همه سو،   بر تکاپوی این سحر خیزان.   روشنان سر به سر در آب فرو،   به یکی موی گشته آویزان.   دلربایان آب بر لب آب   جای بگرفته اند.   رهروان باشتاب در تک و تاب   پای بگرفته اند.   لیک باد دمنده می آید،   سرکش و تند،   لب از این خنده بسته می ماند.   هیکلی ایستاده می پاید.   صبح چون کاروان دزد زده،   می نشیند فسرده؛   چشم بر دزد رفته می دوزد   خنده ی سرد را می آموزد.   اسفند 1319   "خنده سرد" خوانش احمد شاملو
کد صوت دانلود صوت اصلی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • «گل‌غلتان» آیینی زیبا با عطر مدهوش‌کننده گل محمدی
  • سیر تکامل کادیلاک: سفری 122 ساله در دنیای تجملات و قدرت (فیلم)
  • پاسخگویی به مطالبات مردم، در دستور کار مدیران خراسان جنوبی
  • امروز با نیما: ختده سرد
  • معلم‌های سیروان و سرمشق دستگیری از نیازمندان
  • پلنگ صورتی عضله‌ای: این شخصیت دیگر خنده دار نیست! (عکس)
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • لغو مراسم آیینی سنتی کومسای در هورامان کردستان به دلیل بارندگی
  • حجاج استان سمنان برای نیازمندان خانه می‌سازند